All About Daily Cosmetic Dentistry News

Ljuskice za zube kao recept savršenog osmijeha

Feb 16

Danas, svi mi zapravo težimo što savršenijem životu. Bilo da ganjamo idealnu karijeru, odličnu vezu, jednako tako želimo se osjećati vrhunski u svojoj vlastitoj koži. Samim time dolazimo i do savršenog osmijeha koji je gotovo svim ljudima jako bitan dio života. Pitate se, kome ovo nije važno? Vjerujemo osobama koje su odlično prošle u životu i imaju idealne, bijele, predivne zube. Svi mi ostali trebamo tražiti rješenja uz pomoć kojih to možemo postići.

Ovdje naravno dolazimo i do osmijeha i bijelih zubi. Pitate se zbog čega? Osmijeh je prva stvar koju drugi zamijete na nama, te je uz pomoć njega moguće ostvariti vrhunski prvi dojam- čemu zapravo svi mi težimo, zar ne?

ljuskice za zube

Blistav osmijeh unosi povjerenje, te se automatski ljudi odnose bolje prema vama, kao i to što i vi sami imate puno više samopouzdanja u komunikaciji s drugim ljudima. Neovisno imate li zdravstvenih problema u usnoj šupljini, ili van trenutna situacija sa zubima narušava samopouzdanje, moramo reći kako imamo rješenje za vas.

Radi se naime o ljuskicama za zube, iliti Veeners kao njihov popularniji naziv. Ljuskice za zube mogu se nazvati vrlo tankim pločicama koje se postavljaju najčešće na vaše prednje zube, te vam one daju savršen osmijeh koji ćete s ponosom nositi svugdje sa sobom. Uz njihovu pomoć vrlo uspješno se ispravlja veličina, oblik, položaj i boja zuba: https://smiledesign-kovac.hr/usluge/ljuskice-za-zube/

Porculanske ili keramičke ljuskice

Porculanske ili keramičke ljuskice za zube su jedan od najčešćih i najpopularnijih izbora u modernoj estetskoj stomatologiji, i to s razlogom. Radi se o tankim keramičkim pločicama koje se postavljaju na prednju površinu zuba te su refleksijom, glatkom površinom i caklinom gotovo identične prirodnom zubu.

Keramika se kao materijal ističe kvalitetom, čvrstoćom i postojanošću, stoga ni malo ne čuti što se toliko često koristi i u zubnoj protetici. Naglašavamo kako je ugradnja zubnih krunica potpuno sigurna, ali je naravno potrebno otići na ugradnju kod stručnog i iskusnog stomatologa kako biste bili sigurni da će ovaj proces proći bez ikakvih nepotrebnih iznenađenja.

Najčešći razlozi zbog kojih bi se netko odlučio na ugradnju zubnih ljuskica su problem zubi kao što su diskoloracija, razmak među zubima, oštećeni ili otkrhnuti zubi te općenito nezadovoljavajuća ili narušena estetika jednog ili više zubi.

Nakon odluke o tome da želite napraviti ugradnju zubnih ljuskica, slijedi nekoliko koraka koje je potrebno obaviti, a prvo od njih je pregled kod stomatologa. Stomatolog utvrđuje trenutno stanje vaših zubi, te detaljno provjerava imate li sve uvjete za ugradnju zubnih ljuskica. Nakon pregleda korak koji slijedi je brušenje zubi, i uzimanje otiska prema kojemu će se u dentalnom laboratoriju izraditi same ljuskice. Zub se brusi minimalno, svega 0.3-0.5 mm, tek toliko koliko je potrebno da ljuskica savršeno sjedne na njega. Nakon što je otisak gotov i ljuskice izrađene, potrebno je napraviti njihovo isprobavanje kako bi stomatolog bio siguran da su ljuskice prilagođene u potpunosti vašoj čeljusti, te se po potrebi dodatno dorađuju.

Nakon što su ispunjeni svi koraci, slijedi ugradnja i vaš novi osmijeh.